...

De normering rond buitengerechtelijke kosten (kosten van den belangenbehartiger - advocaat)

De normering rond buitengerechtelijke kosten (kosten van den belangenbehartiger/advocaat).

Al enige tijd is het PIV (=Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars) erg druk bezig met het normeren van o.a. de kosten van belangenbehartigers die zich met schaderegelen bezig houden (BGK normering) . U kunt hierover alles lezen op www.stichtingpiv.nl als U doorklikt onder de zoekvraag en dan intoetst: BGK. De ASP advocaten hebben ook tegen die normering een krachtig NEEN gezegd omdat ze niet afhankelijk willen zijn van de verzekeraars en hun onafhankelijkheid willen behouden ten faveure van het slachtoffer. Hoe moeilijk dat ook soms is, want ook over de kosten wordt heel wat afgediscussieerd met WA verzekeraars net als over de hoogte van de schade overigens. En dat terwijl de wet gewoon zegt dat de kosten een onderdeel van de schade van het slachtoffer zijn en gewoon naar redelijkheid door de WA verzekeraars dienen te worden betaald. In de praktijk gebeurt dat veelal niet of slecht.

Een aantal belangenbehartigers, met name letselschadebureau's, hebben in Nederland zich nu geconformeerd aan die BGK normen van het PIV en zij hebben in onze ogen dus de "ziel aan de duivel verkocht". Hun onafhankelijkheid is in ieder geval ter discussie. Want wat merken wij in de praktijk? Als de schadeafwikkeling op problemen stuit en de verzekeraar de claim niet wenst te voldoen of slechts ten dele, ontvangt het slachtoffer tegenwoordig steeds vaker het onterechte advies van het letselschadebureau om bijv. het te lage aanbod van € 30000, -- maar te accepteren, want "meer kan er helaas door het letselschadebureau niet worden uitgehaald". Soms maken we het ook mee dat de behandelaar zelfs boos op de klant wordt als deze tegenstribbelt en het terecht te weinig vindt. En dat terwijl in een gerechtelijke procedure diezelfde schade misschien wel € 100000, -- kan zijn.

Zo komt het dus voor dat slachtoffers gewoon foute adviezen krijgen over het accepteren van schadevergoedingsvoorstellen omdat "de geldpot van de belangenbehartiger op is" en er aan die zaak niets meer verdiend kan worden. Met andere woorden slachtoffers krijgen adviezen over het accepteren van schadevergoedingsvoorstellen die veel te laag zijn en die geen 100% schadevergoeding impliceren, zoals de nederlandse wet voorschrijft en waar U recht op hebt. Mensen, trap daar niet in! Blijf zelf nadenken.

Wij doen daaraan in het voordeel van het slachtoffer niet mee en claimen voor hem of haar 100% schadevergoeding en geen cent minder. Ook als dat ten koste mocht gaan van onze eigen portemonnee. Tesamen met de klant wordt het eindpunt bereikt. Dat is het doel van ons werk. Natuurlijk kent dat wel zijn grenzen maar onafhankelijkheid staat voorop is alleen in het voordeel van de klant.

april 2007:

Als laatste nieuws in deze is te melden dat het PIV evenmin schroomt om publiekelijk in april 2007 een anti letselschade advocaten campagne op te starten. Slachtoffers die geen advocaat in de arm zouden nemen zouden sneller tevreden zijn met de door de verzekeraars aangeboden schaderegeling als diegenen die een advocaat hadden genomen. Daarbij vertelt het PIV er niet bij hoe dat onderzoek waarop het PIV zich baseert is gedaan en welke vragen zijn gesteld en evenmin dat doorgaans naar onze ervaring vele slachtoffers in een snelle schaderegeling te weinig en dus geen 100% schadevergoeding ontvangen. Vooral in de moeilijkere zaken wordt door verzekeraars helemaal niet snel en goed schade geregeld. Naar onze ervaring wordt er vaak te moeilijk gedaan en te zuinig.

Onze uurtarieven variëren van € 50, -- tot € 500, -- per uur ex BTW en verschotten en deze zijn afhankelijk van de gemaakte afspraken. Door onze onafhankelijkheid, een groot goed in het wilde letselschadeland, kunnen wij voor de slachtoffers tot het einde gaan en geen moment eerder ophouden. Wij zijn niet afhankelijk van afspraken met WA verzekeraars over ons honorarium en halen voor U eruit wat erin zit en geen cent minder. Want daarop hebt U recht (100% schadevergoeding) en daarvoor werken wij ongebonden. Onze tarieven zijn duidelijk en onomwonden en de opdrachtovereenkomst is helder. Kortom U weet waaraan U begint bij ons.

 

Klanten Vertellen

Contactgegegevens

Hengelosestraat - 559
7521 AG Enschede
Tel. +31(053) - 431 3772
Fax. +31(053) - 432 0490
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.