Hoe kunt u letselschadevergoeding claimen?

Heeft u door toedoen van een ander lichamelijk of geestelijk schade opgelopen? Of heeft u bijvoorbeeld immateriële schade of juist materiele schade opgelopen, zoals bijvoorbeeld blikschade aan uw auto? Dan wordt dit ook wel letselschade genoemd. Wanneer u letselschade door een ander heeft opgelopen, kunt u bij de tegenpartij een letselschadevergoeding claimen.

Neem contact op

Wanneer kunt u letselschadevergoeding claimen?

Wanneer u door een ander letsel heeft opgelopen, kunnen daar kosten aan zijn verbonden. Zo kunt u een poos inkomen missen, omdat u door het letsel tijdelijk niet kunt werken.

Daarnaast kunt u een letselschadevergoeding claimen wanneer u door het letsel:

  • Medische kosten heeft opgelopen;
  • Re-integratiekosten heeft opgelopen;
  • Reiskosten heeft, omdat u bijvoorbeeld voor uw letsel een arts moet bezoeken;
  • Kosten voor rechtsbijstand heeft opgelopen;
  • Kosten heeft opgelopen doordat u door uw letsel bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp heeft moeten inschakelen.

Naast bovengenoemde schade kunt u ook een vergoeding claimen voor de emotionele schade die u heeft opgelopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pijn en verdriet dat u door het letsel heeft gekregen. Zulke schade wordt ook wel immateriële schade genoemd. Een schadevergoeding die u voor immateriële schade krijgt, heet ook wel smartengeld.

Hoe kunt u een letselschadevergoeding claimen?

Bij het verhalen van een schadevergoeding op de tegenpartij, krijgt u met allerlei regels en procedures te maken. Daarom kunt u voor het claimen van een schadevergoeding het beste de hulp inschakelen van een letselschadeadvocaat. Zo’n advocaat kent de regelgeving rondom het claimen van schadevergoedingen goed, waardoor hij u goed kan adviseren en kan helpen. Een goede advocaat die is gespecialiseerd in letselschade, vindt u op Letseladvocaat.nl.

Wat is Letseladvocaat.nl?

Bij Letseladvocaat.nl werken 3 advocaten die alle 3 onder andere zijn gespecialiseerd in letselschade. De werkwijze van alle 3 de advocaten is deskundig, open, passievol en eerlijk. Een letseladvocaat van Letseladvocaat.nl handelt altijd in samenspraak met u, zonder u teveel te belasten. Wanneer u letsel heeft opgelopen, heeft u immers al veel aan uw hoofd. Daar houden de advocaten van Letseladvocaat.nl dan ook goed rekening mee.

Onze werkwijze

Dat onze advocaten met u rekening houden, is onder andere te zien in de manier waarop een letseladvocaat van Letselschade.nl als eerste de schade zal proberen te claimen. Dit doen onze advocaten namelijk alle 3 door eerst te kijken of het lukt om te bemiddelen tussen u en de tegenpartij. Zo’n bemiddeling is namelijk veel minder zwaar voor u dan het aanspannen van een rechtszaak.

Wat gebeurt er als er een rechtszaak wordt aangespannen?

Elk advocaat van Letselsadvocaat.nl weet hoe zwaar het aanspannen van een rechtszaak voor u als slachtoffer kan zijn. Daarom zal een advocaat van Letseladvocaat eerst tot een gepaste oplossing komen door middel van een bemiddeling tussen u en de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan zal de advocaat u kunnen voorstellen om toch een rechtszaak aan te spannen. Wanneer u daarmee akkoord gaat, zal de advocaat er alles aan doen om een sterke zaak tegen de andere partij op te bouwen.

Wilt u een letselvergoeding claimen?

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u daarom een letselvergoeding claimen bij de tegenpartij? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u hier graag bij.

Neem contact op