Wat is smartengeld en hoe kunt u het krijgen?

Smartengeld is een vergoeding die u krijgt voor de immateriële schade die u heeft geleden als gevolg van een letsel dat door een ander bij u is veroorzaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan letsel dat u heeft gekregen na een medische fout of een ongeluk.

Neem contact op

Wat is smartengeld precies?

Smartengeld is dus een schadevergoeding die kunt verhalen op de tegenpartij wanneer u immateriële schade heeft opgelopen. Met immateriële schade wordt leed zoals pijn en verdriet bedoeld. De schadevergoeding hoort in dat geval het leed te verzachten. Deze vergoeding kan een onderdeel zijn van een totale schadevergoeding die u krijgt bij letselschade. Wanneer u bijvoorbeeld een vergoeding ontvangt voor de blikschade die u tijdens een ongeluk heeft opgelopen, kunt u daarnaast ook een vergoeding voor emotionele schade krijgen.

Wanneer heeft u recht op smartengeld?

U heeft op deze vorm van schadevergoeding recht wanneer:

  • U immateriële gevolgen ervaart van lichamelijk letsel;
  • U immateriële gevolgen ervaart van geestelijk letsel;
  • Uw eer of goede naam is aangetast;
  • De nagedachtenis van een familielid is aangetast.

Waar kan Letseladvocaat.nl u mee helpen?

Wanneer u nauwelijks tot weinig kennis heeft over de procedure die nodig is voor het verhalen van een immateriële schadevergoeding op de tegenpartij, kan dit een erg lastig en langdurig proces worden. Denkt u dat u recht heeft op smartengeld? Dan kunt u het beste de hulp inschakelen van een letselschade advocaat. Wij van Letseladvocaat.nl zijn gespecialiseerd in letselschade en het verzekeringsrecht. Wilt u graag door een goede en ervaren advocaat geholpen worden bij het verhalen van een immateriële of andere schadevergoeding op de tegenpartij? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoe gaan de advocaten van Letseladvocaat.nl te werk?

Elk advocaat die werkzaam is bij Letseladvocaat.nl, heeft jarenlang ervaring met het verhalen van schadevergoedingen op de tegenpartij. Onze advocaten zijn niet alleen deskundig, maar ook erg gedreven. Vol passie zullen zij u als slachtoffer van letselschade helpen met het verhalen van schadevergoeding op de tegenpartij.

Elk advocaat van Letseladvocaat.nl kan berekenen hoe hoog de immateriële schadevergoeding kan zijn die u op de tegenpartij kunt verhalen. Dat rekenen onze advocaten uit door te kijken naar de voortgang en de uitspraken in andere recente en vergelijkbare letselschadezaken. De hoogte van smartengeld wordt vaak op deze manier vastgesteld. Bent u akkoord met het bedrag? Dan zal de advocaat proberen om via een bemiddeling met u en de tegenpartij aan deze vergoeding te komen.

Deskundig en ervaren, maar ook helder en open

Mocht de bemiddeling niet baten? Dan zal de advocaat u voorstellen om een zaak tegen de andere partij aan te spannen om via die manier de schadevergoeding te kunnen verhalen. Onze advocaten spannen alleen een zaak aan in samenspraak met u.

Kenmerkend voor de advocaten van Letselschade.nl is dat zij, ondanks hun deskundigheid, gedrevenheid en ervaring, altijd open en eerlijk met u zullen communiceren. Ze zullen u ook goed over de mogelijkheden die u heeft adviseren. Daarnaast zullen zij nooit zonder uw toestemming iets doen.

Neem contact op

Bent u op zoek naar een ervaren advocaat die u kan helpen met het verhalen van smartengeld op de tegenpartij? En zoekt u ook een advocaat die open en helder met u communiceert? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op, want wij helpen u graag!

Neem contact op